Běžné mýty o solárním skladování energie

Běžné mýty o solárním skladování

Solární skladování se stalo jedním z nejnovějších trendů ve světě solární energie. Mnoho lidí však má stále o tomto konceptu mnoho otazníků a existuje mnoho mýtů o tom, jak solární skladování ve skutečnosti funguje. V této příspěvku vám přinášíme stručný přehled o nejčastějších mýtech, které byste měli znát.

Mýt: Solární baterie jsou příliš drahé.

Tento mýtus je často slyšet, ale ve skutečnosti se ceny solárních baterií neustále snižují. Díky pokroku ve výrobě a technologii jsou solární baterie nyní cenově dostupnější než kdy jindy. Navíc, investice do solární baterie může pomoci snížit vaše dlouhodobé náklady na elektřinu a zároveň přispět k ochraně životního prostředí.

Mýt: Solární baterie nejsou účinné.

Opak je pravdou. Moderní solární baterie mají vyšší účinnost a výkon než kdy jindy. Nové technologie umožňují maximální využití solární energie a minimalizaci ztrát při skladování a následném používání elektřiny.

Mýt: Solární baterie jsou nebezpečné.

Bezpečnost je vždy důležitou otázkou, ale solární baterie jsou navrženy tak, aby byly bezpečné a spolehlivé. Díky pokroku v technologii a normách je riziko požáru nebo jiných nebezpečných situací minimální. Samozřejmě je vždy důležité vybrat si kvalitní baterii od prověřeného výrobce a zajistit správnou instalaci a údržbu.

Mýt: Solární baterie jsou zbytečné.

Tento mýtus nebere v úvahu skutečnost, že solární baterie mohou být velmi užitečné, zejména při řešení problému kolísavého výkonu solárních panelů. Skladování energie do baterií vám umožní využívat solární elektřinu i v noci nebo za oblačného počasí. Navíc, solární baterie mohou sloužit jako zdroj záložního napájení v případě výpadku elektrické sítě.

ZDARMA – cenová nabídka na fotovoltaiku

Od zesílených hurikánů po bezprecedentní vlny veder, účinky změny klimatu vyvolaly pocit nepředvídatelnosti po celém světě. S tající zimou a teplejším počasím, které se stává běžnějším, se připravujeme na to, jaké nové události mohou být za rohem – zejména během sezóna lesních požárů. Ty v Kalifornii – často středem Kalifornie. to všechno – budou myslet pouze na jednu věc – kdy dojde k dalšímu výpadku proudu?

V posledních několika letech se popularita solárních baterií z dobrého důvodu zvýšila. Mohou nabídnout klid a pomoci majitelům domů přežít vypínání elektrické energie pro veřejnou bezpečnost (PSPS) během vrcholícího období lesních požárů. Protože je však tato technologie stále poměrně nová, existuje mnoho mylných představ o tom, co může solární energie + skladování skutečně nabídnout.

Abychom vám pomohli rozlišit, co je a co není pravda, rozebíráme pět běžných mýtů, kterým mají lidé tendenci věřit o solárních systémech skladování.

1. Solární bateriové úložiště není cenově dostupné

Stejně jako každá technologie, i nejnovější a nejlepší gadget může mít často vysokou cenu. Zatímco náklady na solární baterii mohly být v době počátků výrobku vyšší, mnoho věcí se změnilo, aby bylo toto řešení čisté energie cenově dostupnější.

Pro začátek, průchod Zákon o snížení inflace prodloužil daňovou úlevu na investice do solární energie. Zákon byl vytvořen s cílem pomoci zpřístupnit obnovitelné zdroje energie a jeho zaměření na samostatné skladování právě toto umožňuje.

Existují také místní pobídkové programy, které mohou pomoci. 

2. Solární bateriové úložiště neposkytuje dlouhodobou záložní energii

Když jsme procházeli nejčastější dotazy, které dostáváme od majitelů domů, všimli jsme si jednoho společného tématu, které vyčnívalo. Mnoho majitelů domů si neuvědomuje, jak dlouho může solární baterie napájet jejich domovy během výpadků proudu a výpadky proudu. Tato zvědavost má smysl vzhledem k tomu, že doba, po kterou může solární akumulační systém napájet základní spotřebiče, se může lišit. Existují několik věcí které ovlivňují dobu používání solární baterie:

  • Kapacita – jak velký je váš solární skladovací systém? Znalost toho, kolik uložené solární energie může pojmout, vám pomůže získat představu o jeho životnosti.
  • Uložená energie- kolik čisté energie bylo ve vaší solární baterii těsně před výpadkem proudu? Pokud baterie není plně nabitá, může to ovlivnit, jak dlouho může napájet váš domov.
  • Spotřeba energie- jak využíváte uloženou energii, kterou máte v současné době k dispozici? Pokud baterii vybíjíte pouze v době potřeby, je pravděpodobné, že vaše uložená energie může napájet věci déle.

Pointa je, že za správných podmínek může vaše solární baterie vydržet během výpadku proudu poměrně dlouho, zejména pokud je schopna se během dne dobíjet. 

3. Solární bateriové úložiště není v určitých klimatických podmínkách k dispozici

Stejně jako u každé technologie jsou nejlepší ideální povětrnostní podmínky, ale solární + úložné systémy jsou ve skutečnosti docela odolné. Jsou navrženy tak, aby zvládaly výkyvy počasí. Ačkoli doporučujeme vnitřní instalaci, obvykle v garáži, není to jediná možnost, kterou mají majitelé domů k dispozici. Venkovní instalace jsou možné na zastíněných místech a tam, kde se teploty udržují v rozmezí 15-110 °C a jsou chráněny před jinými nepříznivými a extrémními povětrnostními vlivy.

Solární akumulační systémy jsou flexibilní a zvládnou širokou škálu klimatických podmínek. Nenechte se tímto mýtem odradit od toho, abyste byli dobře připraveni na matku přírodu.

4. Solární bateriové úložiště není bezpečné

Nebudeme obcházet kolem horké kaše, ne všechny solární baterie jsou vyrobeny stejně a některé materiály, ze kterých se skládají, jsou bezpečnější než jiné. 

Lithium-železo-fosfát (LPF), která je bezpečnější alternativou k některým jiným možnostem dostupným na trhu. Baterie LPF se vyznačují ověřenou stabilitou a nižšími provozními teplotami.

5. Solární bateriové úložiště je hlučné

Když se systém během dne nabíjí, může vydávat zvuky až 50 dBA. Zvuky na této úrovni jsou považovány za lehké a probíhají podobně jako hučení vaší ledničky. Bzučivý zvuk, se může lišit v závislosti na množství solární energie, která se přeměňuje při nabíjení a vybíjení baterie.

SunVault má také chladicí systém založený na ventilátoru, který se může zapnout během provozu nebo při zvýšené okolní teplotě.

Solární systém + úložiště může majitelům domů poskytnout mnoho výhod, včetně klidu při výpadku proudu a úspory za energie. Kromě toho jsou solární baterie mnohem čistší pro životní prostředí než generátor. Mýty stranou, je snadné pochopit, proč tolik lidí přijímá solární energii + skladování.

 

solarni panely

 

ZDARMA – cenová nabídka na fotovoltaiku

Díky, že jste dočetli až sem. Doufám, že se článek aspoň trošku líbil a přečtete si i některé další články na našem webu.

Kategorie – solární panely

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *